Vereniging

“De Bazuin” is een christelijke fanfare die in 1898 is opgericht. Dit was het jaar waarin prinses Wilhelmina koningin werd. Met dit gegeven, mag de Bazuin zich dan ook met trots de oudste fanfare in de stad Groningen noemen.

Het muziekgezelschap is ontstaan vanuit de Baptisten gemeente in de stad Groningen. In de eind jaren ’70 ging het, zoals met veel korpsen, slechter met “De Bazuin”. De drumband moest toen opgeheven worden. Daarna is het gelukkig alleen maar beter gegaan en zitten we nu met een mooie groep mensen. Sinds een paar jaar lopen we ook weer op straat met de wandelvierdaagses, maar ook met Koninginnedag.

“De Bazuin” heeft ook een aantal leerlingen. Zij leren de basis van het instrument bespelen zodat ze zo snel mogelijk mee kunnen spelen binnen de fanfare, onder het motto: “Samenspelen is de beste leerschool”.

De muziekstukken die door “De Bazuin” worden gespeeld, zijn zeer gevarieerd. Het repertoire loopt van grote concoursstukken tot stukken voor de medewerking in kerkdiensten en van loopmarsen tot werken van eigentijdse componisten uit de popmuziek.